1.IJsblokjes in de wijn

Tip: IJsblokjes in de wijn

In de zomer is er niets lekkerder dan met een glaasje wijn in het zonnetje te zitten. Zelf vind ik het dan heerlijk om een ijsblokje in de wijn te doen, dan blijft de wijn goed koud. Helaas wordt de wijn dan waterig, logisch want het ijs smelt. Ik heb al eens gedacht aan een alternatief, maar het enige wat ik kon bedenken waren die plastic dingen die je in kunt vriezen, niet bepaald charmant in de wijn.
Op Pinterest kwam ik het volgende tegen. Druiven invriezen en gebruiken als ijsblokjes. Dat vond ik nou eens een goed idee! De druiven geven geen smaak af en het is wel zo leuk, aangezien wijn van druiven gemaakt is.  Ik dacht eerst dat het nog wel een klus zou zijn om de druiven goed in te vriezen, ik was bang dat ze aan elkaar zouden vriezen waardoor ze zouden breken/scheuren op het moment dat ik ze los wilde halen van elkaar. Maar niets is minder waar, ze liggen braaf los van elkaar in een bakje.
Tip, was ze wel voor het invriezen even goed en droog ze daarna goed af.
Heerlijke koude wijntjes deze zomer, zonder dat het waterig wordt!

Categories: Tips, Tips & Weetjes

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>