couscous garnalen

Couscous met garnalen en artisjok

Couscous, dat is nou echt iets wat ik nog nooit gekookt heb. Ik kom het vaak tegen en hoor van veel mensen dat het lekker is, maar op een of andere manier heb ik nooit de behoefte gehad om het zelf te maken.
Nu wilde ik het toch een keer proberen. Veel van die recepten spreken niet echt aan, vind ik zelf. Tot ik deze tegen kwam. Met garnalen. Ik ben echt dol op garnalen. En dan met die combinatie van dille, koriander en citroen, dat moest ik proberen.
Ik heb wel het een en ander aan het recept veranderd, half warm leek het me lekkerder, dus ik bak de couscous niet nog mee. Ik heb er een hoop meer kruiden in gedaan en wat extra citroen.
Ook bij dit recept maak ik weer gebruik van de diepvries garnalen. Goed laten ontdooien, de staarten verwijderen en wat afdeppen. Ideaal voor dit soort gerechten.
Het eindresultaat is heerlijk. Een echt zomers gerecht. En je kunt eventueel ook de garnalen eruit laten en het als sidedish bij de barbecue gebruiken.
Klik hier voor het recept.

Categories: BBQ, Dieetvoorkeuren, Diner, Hoofdgerecht, Vis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>